Min handlevogn

Lukk

I'm back and I'm back in business!

I'm back and I'm back in business!
Publisert

Ambisjonene er høyere enn noen gang og jeg er klar...

Jeg tok meg en lang pause da jeg selv måtte innse at strikken var strukket litt i lengste laget i fjor. 2017 var helt klart et amazing år med noen av de beste minnene og opplevelsene man kan få.

Sammen med min kjære mann og vår nydelige datter overtok vi den nye leiligheten vår på nyåret. I mars ble jeg mamma for andre gang og fikk en herlig gutt. Både innflytting og mammalivet som mor til to er jo faktisk utfordrende alene. Og så kan det jo nevnes at min kjære også driver for seg selv, så dette innebærer at han også har en travel gründer hverdag og tiden er svært dyrebar for oss.

Jeg skapte kolleksjonen Warrior som jeg viste under New York Fashion Week i September. Prosessen bak denne kolleksjonen kostet blod, svette og tårer. Jeg hadde arbeidsperioder hvor jeg la all den tiden jeg hadde i design, og jobbet både dag og natt for å nå målene og bli ferdig med kolleksjonen. I en periode sov jeg ikke mer enn 3-4 timer totalt i døgnet for å komme i mål. Høres kanskje dramatisk ut, men det er sånn designer livet er. Kreativitet er en egen prosess og deadlines skaper både press og stress som man må strekke seg etter. Jeg måtte jo gi alt og vise det absolutt beste fra By Monica Høyer når jeg først skulle til NYFW. Da jeg satte meg på flyet til NY var det mange følelser som veltet rundt i meg og stresset var fortsatt ikke over. Dagene fram til showet innebar prøving på modeller, sette opp en line-up og sikre at klær og alt var perfekt til showet. Da jeg selv gikk av catwalken etter showet visste jeg ikke om jeg skulle le, gråte eller kaste opp. Jeg stod og skalv backstage og kjente på en voldsom lykkefølelse og stolthet.

Jeg hadde en enorm egenutvikling både profesjonelt og mentalt under denne prosessen. Konseptet bak Warrior ligger i navnet, det å være en warrior, en fighter, det å kjempe sin kamp uansett hva utfordringen måtte være. Det å skape en kolleksjon, prestere under NYFW og være mamma ble en ganske heftig kamp for min del, men jeg angrer ikke. Jeg lærte vanvittig mye om meg selv og egne verdier som er viktig for meg både i designarbeidet og privat. I etterkant mottok jeg nye invitasjoner til NYFW og moteuker i andre land, og da var det opp et nivå og nye større arenaer!! Jeg var så stolt at jeg nesten ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg..! Dessverre måtte jeg takke nei da økonomien ikke ville tåle et nytt moteshow, nå måtte produkter og markedsføring finansieres.

Etter New York gikk det så vidt en uke før jeg reiste til Première Vision i Paris for å ha møter med tekstilleverandørene og se på nye tekstiler. Videre jobbet jeg mye med forretningsplan, budsjetter og finansiering. Det er jo alt annet enn gratis å bygge opp en kolleksjon, spesielt når alt skal kvalitetssikres og resultatet skal være eksklusivt og av høy kvalitet. Og penger er en stressfaktor i seg selv.

Når vi gikk inn i det nye året opplevde jeg at jeg var sliten, humøret var nede, hverdagen strevsom og tiden strakk aldri til. Jeg hadde noen små desperate forsøk i løpet av våren for å ikke miste gløden i arbeidet og designet. Til tross for at ambisjoner og motivasjonen var der så kom jeg ikke inn i den gode flyten og alt føltes litt tungt ut. 

Jeg innså at vi ikke fikk barnehageplass før i august og det er vanskelig å finne arbeidsro med en ganske livlig ettåring som er høyt og lavt hele tiden. Så jeg bestemte meg for å ta en velfortjent mammaperm fram til barnehagestart. Pleie meg selv, ha kvalitetstid med barna mine og ta vare på familien. For det er jo tross alt noe av det viktigste jeg har og det er hovedkilden min til energi og inspirasjon for å følge drømmen min videre!

Nå er august her, begge barna er fornøyde i barnehagen og jeg er klar for å ha fult fokus på By Monica Høyer igjen. Jeg gleder meg til fortsettelsen og håper dere vil følge reisen min videre. 😊

 

Går gjennom line-upen til showet med Marcus på armen 😍

Går gjennom line-upen til showet med Marcus på armen 😍

 

Dette bildet sier vel mer enn tusen ord; en sliten mamma som planlegger showet i hodet mens hun ammer den lille babyen sin...! 🙄

 

Klar for show og New York Fashion Week...! 💥

 

I’m back, and I’m back in business!

The ambitions are higher than ever and I’m ready...

I gave myself a long break when I realized that I had pushed myself a little too far in 2017. 2017 was definitely an amazing year with some of the best memories and experiences you can have.

With my man and our beautiful daughter, we moved into our new apartment in February. In Mars I gave birth to my second child, a delightful boy. Moving into a new home and suddenly being a mum to two is a challenge alone. And I can mention that my better half also runs his own business and has a very tight schedule, so time is precious for us.

I created the collection Warrior that was presented during New York Fashion Week in September. The process behind the collection cost me blood, sweat and tears. There were periods where I put all my time in design and worked day and night to finish the collection, sometimes I only slept 3-4 hours. Sounds dramatic? Well it’s a very typical designer life, creativity is a process and the deadlines create pressure and stress that you struggle after. I had to give it my best with By Monica Hoyer when I was showing during NYFW. I remember all the feeling and stress I felt under the flight to NY. The days before the show disappeared in work, fittings, line-up and I had to make sure the outfits were perfect for the show. When I finished the show and stepped off the catwalk, I didn’t know if I should laugh, cry or throw up. I remember shaking and feeling so happy and proud at the same time!

I self-developed a lot both professional and private during the process. The concept behind Warrior says itself, to be a warrior, a fighter, fighting your own battle whatever the challenge must be. Creating a collection, presenting it during NYFW and being a mum became more challenging than I expected, but I’ll never regret any of it. I learned so much about myself, my own values and what’s important to me in my work and also private life.

After the show in NY I received new invitations to NY Fashion week and also FW in other countries. The invites were one level up and on bigger arenas. I was so accelerated and proud! Unfortunately, I had to turn down the invites because my economy wouldn’t handle a new show and production, and marketing had to be prioritized.

Right after NY I travelled to Première Vision in Paris to meet all my fabric suppliers and check out their new products. I continued to work on my business plan, budgets and financing. Building up a collection and making sure the quality and design are after high standards and exclusive is everything else than free. And economy and money are a stressful element alone.

2018 arrives and I feel tired. The mood is down, daily life feels like a struggle and I never seem to have enough time for anything. I have some small desperate attempts to keep the sparkle in my work and design with By Monica Hoyer. Even though the ambitions and motivations are present I can’t get the good flow and everything feels like a battle.

When little Marcus is confirmed to start in Kinder Garten August 2018 I give myself a well-deserved and late maternity leave. Time to myself, time together with my kids and time to take care of my family. After all they are the most important in my life, and they are my main source to energy and inspiration to follow my dream!

Now August is finally here, both my kids are happy in Kinder Garten and I’m ready to have focus on By Monica Hoyer again. I can’t wait to see where the road takes me next, and I hope you want to follow my journey into the future. 😊

 

Going through the line-up to the show with little Marcus on my arm 😍

Going through the line-up to the show with little Marcus on my arm 😍

 

This pictures says more than a thousand words; a tired mum who’s planning the show and breastfeeding her little baby at the same time..! 🙄

This pictures says more than a thousand words; a tired mum who’s planning the show and breastfeeding her little baby at the same time..! 🙄

 

Ready for the show and New York Fashion Week...! 💥

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Alle bloggkommentarer blir sjekket før publisering

Hei!

Bali med i kundeklubben vår